Hoe kan ik handmatig een kalender integreren?

Met handmatige integratie kunt u een kalender integreren met behulp van een ICS/iCal-feed en kunt u eenrichtings- of tweerichtingssynchronisatie instellen. Dit is geschikt als u alleen eenrichtingsintegratie nodig heeft of voor aangepaste implementaties.

Stappen om uw kalender in Spacebase te integreren:

Om uw kalender in Spacebase te integreren, moet u het URL-adres van de iCal verkrijgen. Dit bevat de unieke kalendersleutels die toegang verlenen tot de kalender via het aangepaste adres. Let op: u moet uw kalender openbaar maken voor de synchronisatie. Houd er rekening mee dat de namen van evenementen die uit uw kalender zijn gehaald, worden weergegeven in de Spacebase-kalender als 'Geblokkeerd' om uw privacy te beschermen.

Volg de volgende stappen voor de integratie:

Log in op uw Spacebase-account.
Klik op 'Locaties' in de rechterbovenhoek.
Klik op 'Bewerken' naast uw ruimte.

Klik op 'Ga naar kalender' in de Provider Bar 'Beschikbaarheid'.

Klik onder de kalender op de knop 'Importeer uw ICS/iCal'.

Volg de aangegeven stappen om de iCal-URL te plakken die u hebt gekopieerd vanuit uw kalender en klik vervolgens op 'Kalender ophalen'.

Stappen om de Spacebase-kalender in uw tool te integreren:

Om de Spacebase-kalender in uw kalender te integreren, kunt u onze feed iCal-URL krijgen om te gebruiken in uw tool. Gebruik de volgende stappen om Spacebase-evenementen in uw eigen kalender te integreren:

Klik op de link 'Exporteer onze ICS/iCAL-feed' onderaan de kalender om de URL te kopiëren.

Open uw externe kalender en zoek de nieuwe kalendertoevoegingslink. De onderstaande afbeeldingen zijn voorbeelden voor Google Agenda.

Klik op 'Van URL'.

Plak de ICS/iCal-URL die u hebt gekopieerd van Spacebase hier, maak de kalender openbaar toegankelijk en klik vervolgens op 'Kalender toevoegen'.

Veelgestelde vragen:

V: Hoelang duurt het voordat evenementen vanuit mijn persoonlijke kalender naar Spacebase komen?

A: We werken de kalenders regelmatig bij, elke paar uur. Als u de gegevens vóór het geplande tijdstip moet bijwerken, kunt u op de knop "Kalenders vernieuwen" klikken om een urgente update aan te vragen, die normaal gesproken binnen enkele minuten wordt uitgevoerd.

V: Hoelang duurt het voordat evenementen vanuit Spacebase in mijn persoonlijke kalender komen?

A: Onze feed is real-time up-to-date, maar het wordt pas zichtbaar in uw externe tool na een bepaalde periode die uitsluitend afhankelijk is van de verversingsfrequentie die in uw tool is ingesteld. Als u uw feed integreert in Google Agenda bijvoorbeeld, geeft hun documentatie 12 tot 24 uur als referentie.

V: Kan ik een subkalender hebben om te integreren in Spacebase?

A: Ja. In Google Agenda kunt u bijvoorbeeld een aparte kalender binnen uw hoofdkalender hebben voor dit doel door op de instellingen te klikken en vervolgens op 'Kalender toevoegen' aan de linkerkant van de pagina te klikken.

V: Wat gebeurt er als ik het export URL in mijn browser open?

A: U krijgt een momentopname van de Spacebase-kalender op het moment dat u de URL opent. Dit bevat alle gegevens, maar wordt niet meer bijgewerkt. Om regelmatig gegevens op te halen van Spacebase, moet u de URL integreren in uw kalenderapp. We hebben hierboven een voorbeeld gegeven voor Google Agenda, maar raadpleeg de documentatie van uw tool.

V: Hoe kan ik een multiroom-kalender instellen?

A: We hebben een specifiek artikel hiervoor: https://help.spacebase.com/article/273-how-can-i-set-up-calendar-for-a-multi-room-space

V: Hoe kan ik de Spacebase-kalender integreren in Apple-kalender?

A: U kunt dit integreren door op 'Bestand' te klikken in de bovenste navigatiebalk, vervolgens op 'Nieuwe kalendersubscriptie' te klikken, de gekopieerde URL in te voeren en op 'Abonneren' te klikken. U kunt ook het interval voor de synchronisatie instellen door na het abonneren op 'Automatisch vernieuwen' te klikken.